10 maj 2020
12:40

Västerås IK Fotboll P06

Referat: IFK Västerås - Västerås IK Fotboll P06

Efter en regnig förmiddag beslutade vi att spela dagens match på R9 för att spara den hårt renoverade R10 som behöver lite mer tid för att läka ihop ordentligt. Matchen spelades över 3x25 minuter, 9-manna med stora mål, vi fick två regnfria perioder men avslutningen skedde i regn.

IFK – VIK var på förhand en jämn och oviss match och resultatmässigt var det också så det blev. Redan första minuten fick VIK in 0-1 efter en märklig situation med några felstudsar, tråkig start för oss. Vi spelar dock in oss i matchen och tar tidigt initiativ med vårt djupledsspel på kanterna och även instick mellan backarna. VIK oroar oss emellanåt med snabba forwards som ibland kommer igenom trots starkt spel av vår backlinje med stöd av mittfältet. 0-2 kommer i ett olyckligt läge där jag tycker vi har tagit över matchen och skapat ett stort antal kvalificerade målchanser. Perioden slutar 0-2 vilket inte speglade spelet i perioden.

I andra går vi ut med mycket energi och fortsätter pressa VIK och till slut kommer reduceringen till 1-2. Tyvärr får vi inte mer utdelning i perioden trots att vi fortsätter skapa chanser utan VIK lyckas istället göra 1-3.
I pausvilan inför tredje pratar vi mycket om att gå ut och fortsätta spela vårt spel och addera ytterligare lite hjärta och vilja. Första 15 minuterna i tredje blir i princip spel mot ett mål där våra killar verkligen vill vinna den här matchen. Massor av fina inspel från båda kanterna ger till slut äntligen resultat och vi kan både reducera och till slut kvittera till 3-3. Vi hade vänt matchen och VIK var nere för räkning. Tyvärr tilltog regnet och i takt med det blev det lite mer chansfotboll från båda lagen. VIK utnyttjade detta bäst och kunde avsluta med två mål till slutresultatet 3-5.

Fotboll inte alltid rättvist och idag kände vi nog var en sån dag. Spelmässigt och framförallt i skapandet av målchanser måste vi vara mycket nöjda med matchen. Vi bjöd på en riktigt rolig och anfallsglad fotboll med högt tempo. Från mitt perspektiv vann vi spelmässigt matchen men fotboll går som bekant ut på att göra fler mål än motståndarna, grattis VIK, vi ser fram emot returen! ;)